Klatring

Billetter

Klatring - utfordrende og gøy!

Klatring er utfordrende og utviklende – og ikke minst veldig gøy for liten og stor.

Aktiviteten klatring kan gjøres alene, sammen med venner eller med barna og gir god trening i koordinasjon, balanse, smidighet, psyke, strategi og konsentrasjon. Nybegynner eller konkurranseklatrer? Hos oss finner du utfordringer som passer de fleste nivå.

Krav at den som sikrer har gyldig Brattkort eller Topptaukort. 
I store deler av veggen kan det klatres på «autobelay», et system som muliggjør klatring alene. Du trenger ikke en person til å sikre den som klatrer og det er bare å koble seg på og starte klatringen. Ved klatring på autobelay må du ha gyldig Brattkort/Topptaukort eller klippes inn av en med gyldig kort.

Husk alltid kameratsjekk! (Vi sjekker hverandres sikring)

Utstyr kan leies i resepsjonen

Se prisliste her.

Publikumstider i klatreveggene finner du i kalenderen her.

Klatreanlegget i Sørmarka Arena

Hovedveggen

Vår største klatrevegg er 17 meter høy og ca. 1000 m² i areal. I hovedveggen finner du 4 autobelayer (automatisk sikringsmaskin).

Brattkort er nødvendig for å bruke veggen uten instruktør.

Buldrevegg

Lav klatrevegg hvor alle kan klatre uten sikring. Det klatres ikke høyere enn at det er forsvarlig å hoppe eller falle ned. Buldring er en klatregren som i stor grad fokuserer på kraft og enkeltbevegelser, fremfor for eksempel utholdenhet som i tradisjonell klatring.

Det er ikke krav om Brattkort for å bruke veggen.

Kursveggen

Vår nyeste vegg er 11 m høy og 20 m bred. Den har ruter spesielt egnet for barn/unge og nybegynnere, med ruter gradert fra 4 til 7 med hovedvekt på 5. Veggen har 6 autobelayer (automatisk sikringsmaskin) og 5 faste topptau. Veggen brukes til barnegrupper, kurs og bursdager, men vil selvfølgelig være åpen for alle.

Brattkort er nødvendig for å bruke veggen uten instruktør. 

Tilbud og kurs

Ingen klatreerfaring, men veldig lyst til å prøve?

Brattkortkurs fra 1590,-

Se arrangement og kurs for aktuelle datoer.

Klatre uten instruktør? For å bruke klatreveggen uten instruktør må en ha kunnskap om bruk av tau og sikringsmidler. Da er Brattkort eller Topptaukort nødvendig. Les mer om Brattkort (Ledkort).

Brattkortprøven

Ønsker du å ta brattkortprøven? Brattkortprøven kan tas alle dager, med unntak av tirsdager, fra 17:00 – 20:00 (frem  til 2. desember).

Brattkortprøven bookes på forhånd. 

Send mail til klatring@folkehallene.no for booking av tid.

Erfaren klatrer? Vi tilbyr fallkurs, klatreteknikk, kameratredning eller treningslære for klatring. Ta kontakt ved interesse på mail klatring@folkehallene.no. Klatreklubben BRV har også flere klatretilbud hos oss.

Vi har campus og hangboard

Hangboard

Hangboard/fingerbrett er et sportsspesifikt verktøy utviklet for det nøyaktige formålet med å forbedre fingerstyrken hos klatrere. Det er enkelt å isolere sportsspesifikke grep-posisjoner. Du kan nøyaktig kontrollere motstanden mot å trene disse grepene til feil/fall.

Anbefales for nybegynnere.

Campusbrett

Et campusbrett er et opplæringsverktøy som har blitt adoptert mye for å forbedre fjellklatring ytelsen. Vanligvis stiger en bruker opp eller ned på campusbrettet med bare hendene/fingrene. Campustavler kan ha forskjellige former og kan inneholde en rekke materialer.

Anbefales for viderekommende.

Klatretrening med Bratte Rogalands Venner

Bratte Rogalands Venner har egen treningstid i Sørmarka Arena.

 

Kursveggen:

Tirsdager kl 17:30-19:00

Tordager kl. 18:00-19:30

 

Buldreveggen:

Tirsdager kl 17:00-19:00

Torsdager kl 17:00-18:30

 

Hovedvegg:

Tirsdager kl. 17:00-19:00

Torsdager kl. 17:00-19:00